Als je 2 weken gestopt bent met roken, nadat je 3 jaar gerookt hebt, en weer een dag hebt gerookt; ben je dan qua afkickproces weer terug bij af?

Heb dus gerookt 3 jaar. Net twee weken gestopt en toen teruggevallen en een dag gerookt. Als ik dan nu gelijk weer stop is mijn afkickproces dan weer even heftig als in de eerste twee weken afkicken of gaat het dan sneller/makkelijker? Bronnen zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik ben een ervaringsdeskundige. als je gestopt bent en na 2 weken weer een dag gerookt hebt, zal je het weer even moeilijk hebben als de eerste dagen, omdat je lichaam weer vraagt om de nicotine, die het een hele dag weer kreeg. wat niet wegneemt dat het mooi is dat je weer stopt en ik hoop dat het deze keer lukt! succes. Toegevoegd na 1 dag: ik heb meer dan 45 jaar gerookt ! ben zeker 10 keer gestopt, of heb pogingen daartoe gedaan. als je stopt, dan stop je. je geeft je lichaam tijd om af te kicken en doet zelf pogingen/moeite om mentaal af te kicken. of dat lukt, "time will tell". deze keer lukte het jou niet, maar als het je twee weken wel gelukt is, dan moet je het kunnen! 2 weken is al zo lang voor een roker... mij hielp het na 2 dagen te denken, dan moet 2 weken ook kunnen, en daarna 2 maanden ! nu rook ik al 2 1/2 jaar niet meer, ik vind het nog steeds lekker ruiken, en als ik hoest proef ik het soms nog, maar IK ROOK NIET MEER. *gelukkig* - doe je best: je kan het !!

Je bent een Oen dat je na twee weken stoppen weer begonnen bent. De symptomen zijn het hevigst gedurende de twee eerste weken van de rookstop, en ze zijn sterker aanwezig naarmate het gemiddelde nicotinegehalte in het bloed hoger lag. Het is ook deze afhankelijkheid die je een sigaret doet aansteken als ze daar eigenlijk niet eens zin in hebt. Toon een krachtige wil en stop er weer mee, nu het nog wat makkelijker kan. Ik kon het ook na 52 jaar verslaving. Dan kan jij het zeker!!

Ja, iedere keer dat je weer zo'n peuk opsteek ben je weer terug bij af Er is maar 1 manier en dat is niet meer roken Ook niet even 1 voor de gezelligheid als je in een groepje ben En het zal nog heel lang bij je blijven die hunkering naar die peuk Ikzelf heb ± 55 jaar gerookt en ben er sinds 10-10-2010 vanaf maar nog dagelijks blijft het aan me trekken. Maar ik heb die zgn. schakelaar omgezet en begin er nooit meer aan Ik wens je veel sterkte .......... en volhouden.

Nadat je gestopt bent..moet je feitelijk nooooooooit meer een sigaretje nemen..hoeveel trek je ook hebt..en welke tegenslag je weg ook kruist. Stoppen met roken hoeft eigenlijk helemaal niet moeilijk te zijn, heb ik zelf ondervonden. Ik heb gedurende achtendertig jaar... achtendertig sigaretten per dag gerookt en toch kon ik op een avond, zo'n vijftien jaar geleden, tegen mijn vrouw zeggen: 'Dit was mijn laatste sigaret' Ik drukte op 10-1-98 om 21.35 uur de peuk in de asbak uit en..heb er nooit meer eentje genomen. Sterker nog..ik miste de sigaretten daarna helemaal geen ogenblik..Ik had er totaal geen behoefte meer aan.. Naar hoe ik dat voor elkaar kreeg, zul je wel benieuwd zijn, vermoed ik.. Ik las het boek, geschreven door Alan Carr, 'Stoppen met roken' en toen ik op driekwart van het boek aangekomen was, dacht ik..Ik kap ermee! En dat deed ik dus..zonder enige inspanning..zonder enig afkickverschijnsel...en zonder mijn goede humeur te verliezen. Ik hoop van harte dat jij en velen met jou de stap zullen nemen die ik vijftien jaar geleden op de bewuste tiende januari nam. Kopen dat boek dus!! Want zoals je het nu gedaan hebt..ben je inderdaad helemaal terug bij af. Doe het nu dus maar wèl goed!! Veel succes! Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100