Misselijk geworden van een nieuwe bril. Is dit normaal?

Ik heb zojuist mijn bril opgehaald. Ik heb normaal nooit een bril op maar heb er nu wel 1 nodig in het verkeer.
Ik heb een behoorlijke cylinder, dat wist ik.
Nu heb ik een kwartiertje mijn nieuwe bril op en ben er kotsmisselijk van geworden. Is dit een kwestie van wennen of moet ik mee terug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit is een questie van wennen. Ik heb al jaren een bril en lenzen. Draag ze afzonderlijk. Zodra is switch, bril af, direct lenzen in. Dan krijg ik nog steeds even (2 minuten) dat soort van misselijke gevoel. Blijkbaar moeten mijn ogen/hersenen toch even schakelen. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens zou ik het zelf eerder duizelig willen noemen dan misselijk. Maar ik begrijp wel dat je het misselijk noemt, want daar komt het ook heel dicht bij.

Bronnen:
Ervaring

Het kan wennen zijn, maar het kan ook dat je bril verkeerd geslepen is, heb ik ook ooit gehad, niet dat ik misselijk werd, maar ik zag slechter dan met mn oude bril. De opticien vindt het helemaal geen probleem als je hem even belt of voor de zekerheid even langs gaat om je bril opnieuw door te meten

Wat je verteld klopt , het kan een paar dagen duren , want je ogen moet wennen dat ze het beter zien. je kan er ook duizelig van worden , succes

Zeker als je al wat ouder bent (?) kan zo'n bril heftig werken op je brein. En dan helemaal als je een drukke bezigheid doet zoals op volle toeren op het verkeer letten. Dingen als naar een computermonitor kijken of boeken/krant lezen kunnen trouwens zeker net zo heftig zijn! Probeer rustig te wennen aan de bril, zet hem bijvoorbeeld eerst eens thuis een uurtje op, of maak een rustige wandeling, zodat je brein eraan kan wennen tijdens een minder aandachtslurpende bezigheid dan autorijden... Ik heb zelf een behoorlijke afwijking en ook nog eens verschillend aan beide ogen, en elke keer als ik een nieuwe bril heb moet mijn brein helemaal opnieuw wennen aan de nieuwe glazen. Ik heb dan in eerste instantie vaak ook misselijkheid en trouwens ik voel me dan ook de hele dag moe op een rare manier (want vermoeide ogen maar geen vermoeid lichaam). Duurt meestal een dag of drie, vier, en dan heb ik nergens meer last van. Maar ik draag 'm de hele dag natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook teruggaan naar de opticien en verder advies vragen; zij kunnen ook kijken of de bril niet per ongeluk verbogen is of zo, want ook dat kan rare spelletjes spelen met je brein. Succes!

Aandoeningen van het gezichtsvermogen en vooral de oogspieren, geven vaak aanleiding tot duizeligheid. Dit staat weer in verband met je evenwichtsorgaan en elke stoornis hierin kan duizeligheid veroorzaken en bij plotselinge verstoring, zoals het opzetten van een nieuwe bril kan het zelfs tot misselijkheid en zelfs braken leiden. De klachten kunnen van enkele seconden tot zelfs weken duren, waarna spontaan herstel optreedt. Als je terug zou gaan, krijg je steevast dit te horen van de opticiën en het is echt een kwestie van wennen. Geen enkele andere bril zal in dit opzicht iets veranderen. Even doorbijten dus tot je hersenen zich hebben aangepast.

Ik heb ooit ook een brilletje gedragen met slechts een kleine cilinder. Toen ik met de bril op de winkel van de opticien verliet, wist ik niet hoe snel ik weer terug moest. Misselijk was ik niet maar het leek wel of ik 1 meter gekrompen was. Dit was ook een kwestie van wennen en na een paar daagjes ging het al veel beter. Jij spreekt over een grote cilinder dus ik kan me voorstellen dat jij er duizelig van wordt, sterkte.....komt goed!

Als je cilinder is aangepast, kun je je voelen alsof je in een soort cakewalk loopt: alsof de vloer ver weg is of juist te dichtbij, afstanden zijn slecht te schatten en je kunt inderdaad misselijk worden. Ik zette zodra dat opkwam, m'n oude bril weer op, gewoon om m'n hoofd rust te gunnen. De periodes dat ik de nieuwe bril op kon, werden steeds langer, en zo wende ik langzaamaan. Als ik nu m'n oude bril opzet... Inderdaad, dan word ik misselijk, omdat ik nu zo gewend ben aan deze cilinders ;-) Sterkte, en probeer als je last krijgt even zonder bril te doen (mits mogelijk natuurlijk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100