Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In welke situatie psycholoog inschakelen?

Sinds een tijdje voel ik me vrij somber. Ik slaap niet goed waardoor ik vaak moe ben. Mijn oma is laatst overleden en dat spookt ook de hele tijd door m'n hoofd. Ook ben ik vrij onzeker, ik twijfel over alles. Ik probeer de vervelende gevoelens van me af te schudden door veel naar buiten te gaan, af te spreken met vrienden, te sporten en ook heb ik een bijbaan. Toch helpt dit alles niet om de gevoelens te verdrijven.

Ik vraag me daarom af ik in mijn geval gebruik zou kunnen/mogen maken van een psycholoog? Persoonlijk denk ik dat mijn klachten niet zwaar genoeg zijn om in aanmerking te komen voor psychologische hulp. Ik ben pas 18 jaar en ben dus nog in ontwikkeling. Ook vraag ik me af hoe het zit met de zorgverzekering omtrent psychologische hulp.

Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een psycholoog moet je inschakelen als je hier zelf behoefte aan hebt. Jij zit duidelijk met vragen en dan is het altijd fijn om er met iemand over te praten. Of dit met een psycholoog is of met vrienden/familie dat is geheel aan jou. Of iets al dan niet zwaar genoeg is bepaal je zelf. Voor de ene persoon hebben sommige gebeurtenissen en/of gevoelens nou eenmaal een andere impact dan voor andere personen. Of dit door je zorgverzekering vergoed wordt kan ik geen antwoord op geven. Dit zou je moeten nakijken in je polisvoorwaarden en die zijn voor iedere zorgverzekering anders. Succes

Het heeft niet zozeer te maken met leeftijd meer met het gemis van mensen waar je altijd naartoe kon en die in je netwerk zaten. De bestendigheid in je leven kreeg een dreun bij het wegvallen van je oma. Het is erg genoeg om erbij stil te staan je kunt er met anderen over praten. Praten helpt met mensen die je vertrouwd of met mensen van een telefonische hulpdienst bv. In jou geval is er nog geen sprake van een depressie, ik zou zeggen dat je er een beetje tegenaan zit. je bent goed bezig en gaat niet thuis zitten af te wachten. Een psycholoog spreken 1e lijn kost wel een zekere eigen bijdrage. De tweede lijn kost je denk ik het eigen risico. Ga er vooral vanuit dat de kracht in jezelf zit en dat je hier doorheen komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100