Heeft iemand tips tegen jeuk na het zwemmen?

Na het zwemmen heb ik erg veel last van jeuk, waarschijnlijk ben ik allergisch voor chloor. Maar wat kan ik doen tegen die jeuk, want ik heb er de dag(en) erna ook nog last van.

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik heb al geprobeerd om de jeuk te verminderen door me in te smeren met bodylotion e.d. Dat helpt helaas niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

misschien als je je van te voren insmeert met een heel dun laagje vaseline dat de chloor tijdens het zwemmen minder effect heeft op je huidt omdat de vaseline een dun filpje op je huid is en waterproof,en dus dat je na afloop minder last hebt van irritatie.

Het kan ook zijn dat je huid is uitgedroogd door het zwemwater. Smeer na het douchen bodymilk of lotion en met een beetje geluk helpt het tegen de jeuk.

Dat komt wel vaker voor. Vraag je huisarts om een recept voor cetomacrogol creme. Daar zit geen parfum enzo in waar je huid dan weer op reageert.

Je zou eens talkpoeder kunnen proberen dat wil nog wel eens helpen ook by evt rode huid

Na het zwemmen douchen met Seba-Med. Al het chloor wordt dan uit je poriën gewassen. Niet verkeerd om daarna je toch nog in te smeren met een body-lotion of nog beter een huidolie. B.v. Kneipp.

Probeer hier eens mee naar de huisarts te gaan ,ik heb zelf ook een gevoelige huid. Er zijn veel zalfjes of cremes die je arts kan voorschrijven. Je denkt het op te lossen bij een drogist, maar als een arts even iets kan voorschrijven ben je wel van de jeuk af. Ik had enorme last van mijn huid toen het zo erg koud was ,door een goede tip hier op GV ben ik ook gewoon naar de huisarts gegaan. Ik kreeg een goede creme, en ben van alle klachten af.Succes want jeuk kan zo lastig zijn.

ik heb ook een gevoelige huid en ben allergisch voor een zachte stof ik zou ook even naar de dokter gaan kijk anders even op: http://www.delta.tudelft.nl/nl/archief/artikel/zwemmen-zonder-chloor/18430 sorry ben niet goed in links

Voor het zwemmen insmeren met jojobaolie beschermt de huid tegen uitdroging en tegen indringing van chloor. Was me geadviseerd bij het baby-zwemmen (voor de tere babyhuid) en het werkte bij ons allebei heel fijn.

Smeren helpt hier helemaal niet tegen. Je moet als je uit het zwembad komt eerst even onder de douche en daarna je voorzichtig droogdeppen. Succes!

Je reageert waarschijnlijk op het chloorwater. Erg lastig maar heb je al eens geprobeerd om vóór het zwemmen goed in te smeren met een vet houdende crème. En voor na het zwemmen heb je al wat adviezen gekregen van andere G.V.

Gebruik bij een droge huid juist geen bodylotion. Klinkt raar, ik weet het. Maar bodylotion bevat erg veel water. Na het insmeren voelt je huid eventjes lekker aan maar kort daarna trekt het water (met het zachte gevoel) weg, waardoor een nog drogere huid overblijft (vaak gepaard met jeuk) Probeer eens een vette creme bijv. lanette of cetomacrogol(nadeel is dat deze een langere inwerk tijd nodig hebben)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100