Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

welke weg moet ik bewandelen voor een speciaal matras vergoed te krijgen?

via de sociale dienst al keer gevraagd voor vergoeding uit aanvullende verzekering voor een speciaal matras voor mijn rug en nek, moest ik langs een ggd arts die zei dat het niet nodig was.nu ben ik afgelopen week weer bij mijn pijnspecialist geweest en die vond het een erg goed idee wel een goed matras voor te schrijven, nadat ik verteld had dat ik veel minder rugpijn heb nadat ik geslapen had op het matras van mijn vriendin(speciaal matras)en ik heb in het verleden 3 ongelukken gehad en veel chronische pijnklachten nek beschadiging verbrijzelde elleboog gehad en gebroken schouder andere schouder vaak slijmbeurs ontstekingen, afgelopen half jaar van ibuprofen uitgekomen bij morfinepleisters dus alle pijnvermindering zou welkom zijn.mijn arts wilt erg graag meehelpen, ik moest gegevens verzamelen zodat hij het voorstel kon schrijven.nu heb ik het matras gevonden wat mijn vriendin ook heeft, maar nu?want ik lees ergotherapeut , weet niet welke stappen handig zijn om snel wat voor elkaar te krijgen, ik word over 2,5 week geopereerd aan me neus en in december of januari een maagverkleining, goed slapen zou dus wel gewenst zijn.iemand een idee waar ik aan moet kloppen?vgz?wmo?
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet beginnen bij je eigen verzekering. Vergoedt die het niet, of maar gedeeltelijk, dan kun je de Speciale bijstanduitkering van Gemeente proberen, via de Soc dienst. Dat is inkomensafhankelijk en met alle bezuinigingen ook niet gegarandeerd.

vraag een verklaring van de arts en ga hiermee naar het WMO loket van je gemeente, daar doe je de aanvraag.

Als het niet vergoed wordt is er natuurlijk altijd een mogelijkheid om het matras gewoon zelf te kopen. Je gezondheid is dat wel waard, al kan ik natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100