Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn oor zit verstopt, ik ben erg verkouden en het is alleen als ik van een hoog gelegen gebied naar een lager gebied ga. hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je verkouden bent, zitten je neus en bijholtes verstopt. Deze staan in verbinding met je oor. Als je neus dus verstopt is, is het vrij moeilijk deze "open" te maken. Hiervoor moet je eerst je neus en bijholtes vrijmaken. Gebruik een neusspray, neusbidet of stoom het lekker open, en probeer daarna met gaap of slik beweging je oor op en te krijgen. Lukt dit niet kan je ze ook nog "klaren". Je pakt dan je neus vast, knijpt hem dicht, en blaast in je neus. Hierdoor "ploppen" je oren weer open. Succes ermee en beterschap

Dat komt door het verschil in luchtdruk, het verkouden herken ik niet. Met een verstopt oor, kauwgum nemen en veel slikken

Je kunt door een arts zo nodig ook nog laten nakijken of er vocht achter je trommelvlies aanwezig is.

Zonnebloemolie erin gooien. het werkt echt en et is niet slecht. Wel even een rot gevoel maar is snel over moet je gewoon voor slapengaan doen en dan een watje erin zodat het er niet uitloopt..

de holtes in je hoofd zitten waarschijnlijk verstopt of zijn vernauwd. het drukverschil bij hoogtes en laagtes worden normaal opgevangen door de holtes die met elkaar in verbinding staan. doordat dit nu moeilijk(er) is voel je druk op je oor. een neusspray met fysiologisch zout kan de oplossing zijn (verkrijgbaar bij etos, kruitvat maar ook de supermarkten) lees even op de verpakken binnen hoeveel dagen er verbetering moet zijn. raadpleeg anders je huisarts. verstopte oren kunnen oa zorgen voor duizeligheid, en vastzittend slijm voor ontsteking van bijholtes. voorkomen is beter dan genezen :) succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100