Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen bij maagpijnaanvallen die niet lijken te komen door maagzuur?

de hele molen van de medici al doorlopen.
pillen camera ect. er is geen oorzaak gevonden voor mijn maagpijn aanvallen. ik kan niet zitten en liggen op zo'n moment. ze hebben zelfs al een keer naar mijn hart gekeken omdat ze het raar en eng vonden.
het gebeurt meestal als ik slaap, dan word ik ineens wakker met extreme pijn. kan niet zitten liggen lopen ect, ik ben aan het kronkelen van de pijn tot het weg is.. heeft iemand nog een idee of tip.

Toegevoegd na 40 seconden:
aanvallen varieren van minuten tot uren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Houd eens een dagboek bij van alle dingen die je eet, drinkt, andere pijntjes, spanningen. Bij mij komt de maagpijn van een overgevoeligheid van allerlei soorten thee. Na een tijdje tast dat mijn maagslijmvlies aan en kan ik een tijd lang geen thee, koffie, kruiden e.d. meer verdragen. Drankjes als Activia, ProViact en de standaard maagmedicatie helpen iets, maar niet voldoende. Spanning verergert, maar dat is niet zo vreemd want dat trekt naar je zwakke plek toe....

Het kan misschien raar klinken, maar heeft de huisarts al eens in de richting van galstenen gedacht? Ik heb ooit iemand gekend met dezelfde maagklachten en bij nader onderzoek bleek het om galstenen te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100