Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan.een hematoom in je vetweefsel van je rug, zenuwpijn geven?

5 maanden na een val MRI gehad omdat ik enorme rugpijn heb. Niet te houden zonder medicijnen. Nu is er niks te zien in de ruggenmerg etc maar in mijn vetweefsel zit een grote hematoom. Volgens de arts kan dit niet mijn rugpijn veroorzaken.

Weet jij het antwoord?

/2500

5 maanden geleden heb je een val gemaakt. Ik neem aan dat de pijnklachten toen zijn begonnen? Als je hiervoor geen klachten had, zijn de pijnen een gevolg van de val. Natuurlijk krijg je niet meteen een MRI. Waarschijnlijk ben je eerst door de huisarts gezien en heeft deze een diagnose gesteld. Toen heb je wellicht advies gekregen en misschien zelfs fysiotherapie. Het is duidelijk dat niks heeft geholpen. De volgende stap kan dan een MRI zijn. Wie heeft deze aangevraagd? De huisarts of een specialist in het ziekenhuis? Indien het de huisarts is en hij als antwoord krijgt dat er alleen een hematoom te zien is die die klachten niet kan geven, zou ik me laten doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. Indien je al onder behandeling bent bij een specialist en van hem dit antwoord hebt gekregen, dan moet je wel verder gaan. Ik vind het namelijk vreemd dat 5 maanden na een val nog een hematoom te zien is. Is deze ook aan de huid te zien of alleen op de MRI? Een hematoom kan opzwellen waardoor deze gaat drukken. Een MRI is een zeer goede scan. In principe kan een arts nav de beelden zeggen of de hematoom drukt op een zenuw. Alleen is een MRI niet zalig makend. Ten eerste is het een moment opname (natuurlijk worden ernstige aandoeningen meteen uitgesloten), maar je weet niet hoe de hematoom zich gedraagt in het lichaam. Verder blijkt soms tijdens een operatie dat de situatie visueel gezien, toch iets anders is dan gedacht. Wat kun je nu doen? Ik zou niet afwachten, daarvoor loop je er al veel te lang mee. Allereerst zou ik een aantal vragen stellen: Als volgens de arts de klachten niet kunnen komen van de hematoom, waar komen ze dan vandaan? Waarom is 5 maanden na een val nog steeds een hematoom zichtbaar op de MRI? Gaat de arts er vanuit dat deze verdwijnt? Dan zou ik op korte termijn weer om een MRI vragen, zodat de grootte van de hematoom vergeleken kan worden. Is deze geslonken? Hetzelfde gebleven? Gegroeid? Een hematoom hoort er niet te zitten. Hoe kan deze verwijderd worden? Ik bedoel maar, maar een hematoom in de hersenen wordt acuut geopereerd. Laat je desnoods binnen het ziekenhuis doorverwijzen naar een andere specialist of vraag een second opinion aan. En, kan niet, bestaat niet. Een arts zei ooit tegen mij: Niemand heeft iets volgens het boekje. Ofwel: Al geeft het bij niemand klachten, bij een ander kan het wel klachten geven. Wil je meer weten, kun je me altijd ook een persoonlijk berichtje sturen (envelop). Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100