Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je plastische operatie ondergaan,terwijl je misschien kanker hebt in je lichaam maar er nog niet bent achter gekomen?

Ik wordt al een paar maanden onderzocht voor klachten van mijn longen.Ik heb al veel onderzoeken gehad.Maar nog geen scan.Aankomende dinsdag wordt ik geopereerd (plastisch) en moet daarvoor een week of 3 plat liggen voor het herstel.Kan dit kwaad..

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is geen zinnig woord over te zeggen. Ervan uitgaande dat die plastische operatie niets met je longen te maken heeft, zou dat daar dan ook geen invloed op hebben. Hooguit met je weerstand. Maar dit soort dingen moet je echt met je artsen bespreken. "Misschien kanker" lijkt mij geen criterium. Maar je longen zijn wel belangrijk voor je weerstand en dat heeft weer met een heleboel factoren te maken. * Leeftijd. * Je conditie. * Hoe zwaar is die operatie? * Hoe tast die jouw weerstand aan? Dus: praat je met een dokter.

Lijkt me zaak om dit met de anesthesist en je arts te bespreken. Zijn zij op de hoogte van je klachten en vinden ze het goed, dan moet je je geen zorgen maken. Als je klachten aan je longen hebt is het de vraag of een narcose wel verstandig is, als het niet perse noodzakelijk is. Als je nu goed plat kan liggen zal dat straks ook geen probleem zijn, kan me wel voorstellen dat dit straks problemen kan geven.