Stel je moet 3 boterhammen bellegen wat is het gezondst?

Je kan kiezen uit:

-Pindakaas
-Jonge/Oude Kaas
-Kipgrillworst
-hazelnootpasta
-Appelstroop

Weet jij het antwoord?

/2500

Appelstroop

oude kaas

Bronnen:
mijn geweten

Het hangt er ook vanaf wat je verder eet. Pindakaas is vet maar bevat goede vetten en ook nog veel andere goede stoffen. Kaas bevat veel verzadigd vet en zou ik wegstrepen uit dit lijstje. Kipgrillworst lijkt niet beter dan gekookte magere worst (zie http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/voedingswaarde-kip-grillworst-30561/ ). Hazelnootpasta bevat sporen mineralen maar is vooral vet en suiker (zie http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=955 ) Appelstroop bevat suiker maar ook redelijk veel mineralen. Dus het gezondst: appelstroop en pindakaas. Maar zolang je varieert, kan het geen kwaad om ook kaas te eten of hazelnootpasta of worst.

Appelstroop is het gezondst, veronderstel ik. In elk geval zitten er geen verkeerde vetten of foute suikers in (wel nazien want dat is niet bij alle merken hetzelfde) Er worden tegenwoordig extra vitaminen bijgevoegd en bovendien bevat appelstroop veel ijzer. De smaak is ook nog prima en het houdt de stoelgang mooi op gang!

Apelstroop is het beste, het bevat natuurlijke suikers en veel ijzer (Verschilt per merk) . Kaas kan ook goed zijn maar dan de 30+ variant. Pindakaas is ook gezond maar bevat 100 calorieen per boterham, dus past niet in een caloriearm dieet. Dit geldt ook voor de hazelnootpasta. Kipgrillworst bevat ook vet maar dan een stuk minder dan varkensgrilworst. Wel zit er veel te veel zout in wat ook niet gezond is. (Probeer is kipfilet op brood!!)

sandwich spread is ook wel gezond dacht ik zo

Pindakaas, kaas en kip. Appelstroop en hazelnootpasta zijn in feite snoep en hebben met gezond broodbeleg niets te maken.

Dat hangt ervan af wat je de rest van de dag eet. Als jij de veel vet eet, zou ik gaan voor de appelstroop: nauwelijks vet, veel suiker. Maar als je veel koolhydraten eet, maar nauwelijks vet (dus veel rijst, aardappels en winegums) dan zou ik gaan voor het beleg met minder suiker, maar met meer vet, zoals de (pinda-)kaas of de grillworst. Kortom: je lichaam heeft per dag een bepaald evenwicht aan voedingsstoffen nodig. Vet, suiker, eiwitten vitaminen en mineralen. Wat voor broodbeleg je het beste kan kiezen hangt dus af van je algemene eetgedrag. Zie voor meer info de website van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum legt de nadruk op niet te veel vet eten. Dit geldt inderdaad voor de meeste mensen, maar als jij ondergewicht hebt en te weinig vet eet, ben je onverstandig bezig.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Appelstroop is het gezondst. bevat alleen natuurlijke suikers, geen vet en wel mineralen (zoals Kalium en ijzer).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100