Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Rand van kaas eetbaar? zie uitleg.?

Ik koop altijd biologische of soms gewone voorgesneden kaas. Maar de rand ervan (dus niet korst zelf, die is er al afgesneden dan!), is dan iets donkerder en harder. Ik snijd dit altijd weg omdat het harder is. Maar ik vraag me af of jullie dit wel gewoon eten en hoe het komt, want uitdroging is het niet?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Kun je gewoon eten, vind het zelf het lekkerste aan de kaas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ja dat klopt, de rand is iets uitgedroogd. Maar ik vindt dit juist het 'snoepstukje' van de kaas!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
lekker hoor!
De rand is perfect eetbaar, maar het wordt dikwijls afgeraden omdat het zoutgehalte in de rand een stuk hoger ligt dan in het midden. Komt door de rijping in het pekelbad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing