Welke levensmiddelen kan je je hele leven bewaren?

Stel voor er komt een nucleaire winter, en de albert heijns zijn helemaal leeg gehamsterd..
Welke levensmiddelen kan je je hele leven bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

zoethout... brood die je buiten in de sneeuw legt of vlees die je buiten in de sneeuw legt zodat het bevroren blijft...

suiker?

Veel spul dat echt in blikken zit verpakt kan je heel lang bewaren.

Sommige wijnen kan je tientallen jaren bewaren. Ook producten waar amper tot geen vocht in zit kan je jaren en jaren bewaren, denk dan bijvoorbeeld aan rijst en andere graansoorten (Op voorwaarde dat ze goed gedroogd zijn). Op Fok Forum gelezen: Er zijn ooit Chinese zure eieren gevonden die zo'n 1000 jaar oud zijn en nog relatief te eten waren. Toegevoegd na 2 minuten: Ook honing die je héél goed gesloten houd, is levenslang houdbaar.

Er zijn maar twee soorten die in aanmerking komen, al weet ik niet waar je die kunt kopen. 1. Gevriesdroogd gevacumeerd voedsel. Gaat een leven lang mee. 2. Ingeblikt voedsel waar de zuurstof is vervangen door stikstof. Gaat 30 jaar mee. En het onderstaande is ook reuze handig als de bom valt:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=SRgEzb3as8A

toastjes zat ik aan te denken.. vooral droog eten.. zoals rijst en pasta.. drank is denk ik het beste spa water.. en goeie wijn kan je ook lang bewaren.. dus geen lidl wijn van 0,33 cent per 5 liter.. Ook meel en graansoorten om brood van te maken kan je zeer lang bewaren.. maar wel in een droge (dus niet vochtige) omgeving. zuivel brood en vlees/vis en groente/fruit kan je niet lang bewaren.. echter fruit of groente in blik weer wel, maar ook niet 10tallen jaren, het moet goed vaccuum verpakt zijn.

Ik denk de meeste gedroogde levensmiddelen, zoals bonen, rijst en pasta's, suiker en meel. Heel goed afgesloten verpakken. Ze mogen geen kans krijgen om vocht uit de lucht op te nemen. Vooral bij de meel af en toe controleren of ie nog zuiver is, maar zelfs al is dat niet zo, dan is het nog wel te gebruiken, zeker in noodgevallen. Verder blikvoer of zaken in glas. Ook hier, hoe deze bewaard worden is van belang. De blikken moeten niet roesten en op een constante temperatuur bewaard worden. Het beste is om alles in plastic te sealen, dan komt er geen vocht bij, en ze zijn veilig voor beestjes.

Alles wat afgesloten is kun je dan bewaren, alle kans dat die nucleaire straling ook door dat eten is gegaan, dus helemaal steriel(of heb ik nu een verkeerd beeld?) Ik vraag me trouwens af of ik zo'n winter wel zou willen overleven, maar dat is weer iets anders natuurlijk

als het er op aan komt, droge producten zoals suiker, spaghetti, meel (bloem), kruiden, specerijen moet je droog bewaren. Deze producten zijn lang houdbaar omdat ze droog zijn. Bacteriën kunnen zich niet vermeerderen in een droge omgeving. Bewaar deze producten het liefst in luchtdichte potten of flessen, buiten het bereik van licht en warmte. Bloem (meel) blijft dan wel 8 tot 12 maanden goed en volkorenmeel 2 tot 4 maanden

Bronnen:
www.infonu.nl

Honing. Dit bederft zelfs na duizend jaren nog niet.

gedroogde zoute vis dat eten wij graag em als jullie ook als jullie dat proeven. misschien kunnen we ook niet koken ik zou eerlijk gezegd blij zijn als dat ons 2 maanden zou overkomen dan is iedereen mooi slank Toegevoegd na 1 uur: ik verifieer :en jullie ook als jullie dat proeven moest er staan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100