Horen worstenbroodjes nat te zijn van binnen?

Ik heb gisteren voor het worstenbroodjes zelf gemaakt inclusief het deeg ervoor. Alles ging goed en toen ze afgebakken waren hadden ze een mooie kleur maar ze waren wel wat vochtig van binnen. Het gehakt was wel gaar, is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is natuurlijk een verschil tussen nat en nat. Een worstenbroodje mag aan de binnenkant enigszins vochtig zijn, door het vet uit de worst, mag het mag er niet uitdruipen.

Je hebt het verstandig aangepakt door HOH gehakt te gebruiken. Als het broodje een mooie kleur had en de worst was gaar, heb je het ook lang genoeg gebakken. De binnenkant van het deeg is altijd wat nattig/vochtig doordat het gehakt bij het bakken vocht verliest. Als je een Brabants worstenbroodje wil maken doe je dat met maar een klein beetje paneermeel en maar heel weinig ei. Een rolletje gehakt voor een worstenbroodje moet redelijk stevig zijn en als je het aan beide einden vastpakt niet helemaal door gaan hangen. Ikzelf gebruik geen paneermeel en geen ei maar wel wat fijn gerold beschuitkruim. En natuurlijk mag de "foelie"niet ontbreken in een worstenbroodje. Dus als je het te nat vind, geen ei geen paneermeel maar alleen wat beschuitmeel. Ik heb geen bron, maar bakte al 40 jaar zelf en voor vrienden en bekenden duizenden broodjes. Wil je naast het worstenbroodje eens iets appart maken, maak dan een een worstenbolletje waarop je het gehakt in een lapje deeg kneed. PS. Maak alleen broodjes van reeds "gerezen" deeg en laat na het vormen van de broodjes de broodjes ook nog een half uurtje rijzen op een warme plaats onder de 30 graden. Bestrijk voordat ze de oven in gaan ze met een kwastje met eigeel aan de bovenkant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100