Turkse linzensoep ( 4 personen )
Ingrediënten:
1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 t knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 tl djinten, 1 tl gemalen chilipepertjes, 2 el gehakte verse munt, 2 bouillonblokjes, klein scheutje citroen, snufje suiker, peper en zout naar smaak.
Hulpmiddelen:
Middelgrote soeppan.
Bereidingswijze:
Uien met knoflook uit de knijper zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Water en linzen, alsmede kruiden (behalve munt) toevoegen en de bouillonblokjes.
Na een half uurtje (als de uien heel zacht zijn) het citroensap en de munt erdoor roeren. Even doorwarmen en serveren met ....
Serveertips
Turks brood bijv.
- Bronnen:
-
http://www.smulweb.nl/1126516/koken/recept...