Is tomaat een groente of fruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens wikipedia: De tomaat is een populaire vrucht, afkomstig van de tomatenplant (Solanum lycopersicum, syn. Lycopersicon esculentum). De vrucht is culinair gezien een groente. Toegevoegd op 23-04-2009 21:19:38 In 1893 besliste het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten dat de tomaat voor de Amerikaanse wet als groente (en niet als fruit) moet worden beschouwd. Het proces was aangespannen in verband met de verschillende belastingtarieven die golden voor fruit en groenten.

Simpelweg groente

Het is een vrucht van een plant, en daarmee fruit. Maar we eten het als groente natuurlijk.

Ha, die Yourbuddy; Ik begrijp uit bovenstaande antwoorden dat de afspraak is dat we tomaten groente noemen, maar dat het biologisch gezien eigenlijk fruit is. Eigenlijk vind ik dat laatste meer voor de hand liggen.

Oorspronkelijk werd DE TOMAAT als een vrucht beschouwd en als dusdanig ook genoemd : Pomme d'amour of liefdesappel en verbasterd tot POMMODORI, wat de actuele itaiaanse benaming is. Nu wordt het wereldwijd als groente betiteld, wat niet belet dat je het als een vrucht kunt opeten.(met een snuifje zout en een stokbrood)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100