Hoe kan het dat brie zacht is in de koeling?

Hallo, ik werk in de horeca.
Daar krijgen we altijd brie geleverd en die leggen we dan in de koeling.
alleen als ik hem dan wil snijden is hij meestal al zo zacht en hem amper kan snijden, alles plakt aan elkaar en is al zacht bij 1 plakje gesneden te hebben.

Mijn vraag: hoe kan dat de brie zo zacht wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Brie is een echt levende kaas, net zoals Camenbert. Dat betekent, dat het rijpingsproces continu doorgaat, zelfs in een koeling. Hoe rijper de Brie, des te zachter wordt hij. Bedenk, dat de Brie wel steeds zachter wordt (dat je daar dus niets tegen kan doen), maar dat hij ook steeds lekkerder wordt.

Toegevoegd op 06 februari 2021 22:14: afbeelding
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Brie_(kaas)
https://groups.google.com/g/nl.culinair/c/...
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100