Kan ik een gehakt gordon blue van woensdag nog eten?

Woensdag bij de slagerij gekocht en sindsdien altijd in de koeling gelegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, die kun je niet meer eten. De houdbaarheid is slechts één dag (tenzij er een houdbaarheidsdatum op staat). Voedingscentrum Al een dag na de houdbaarheidsdatum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën in het gehakt zitten. Die bacteriën kun je niet zien, ruiken of proeven, maar van sommige kun je wel ziek worden. Goed doorbakken van het gehakt zorgt weliswaar dat de bacteriën worden gedood, maar de kans is groter dat tijdens het bereiden van het gehakt keukenoppervlakken en gebruikte materialen besmet worden. Hierdoor kun je alsnog ziek worden. Bronnen van slagers: https://www.slagerijvandenbroek.nl/nl/content/hoe-lang-kan-ik-vlees-bewaren https://www.slagerijveurink.nl/eetinspiratie/bewaren/ https://bader.keurslager.nl/home/met-goud-bekroond/bewaartips/ etc.

Toegevoegd op 15 december 2019 12:10: tekst
Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/...

Manonnetje, ik zou het risico niet nemen. Eerst goed er aan ruiken, Vind je het zonde van het geld, dan zou ik zeggen bereid het een proef een heel klein stukje. Maar je kunt er beroerd van worden. Ook of zelfs rundergehakt van 5 dagen oud !!! is echt te lang.

Rauw varkensvlees bederft snel. Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃. Bereid varkensvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃. Varkensvlees kan tot 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃. Vries het varkensvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het varkensvlees langer dan 2 dagen te bewaren.

Toegevoegd op 15 december 2019 12:12: bron
Bronnen:
https://spoelder.nl/shop/varkens-cordon-bleu/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100