wat is geklaarde boter?

er staat in boek van indiaas recepten geklaarde boter?wie kan vertellen wat het is,of waar ik dat kan halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

hieronder een van de vele links op het net. in natuurwinkels kun je het ook wel kopen de indiaase naam is ghee

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1057771/koken/recept...

Het pakje boter of braadboter in een steelpan laten smelten zonder te roeren. Boter mag niet bruin worden. De boter afschuimen en even laten rusten en vervolgens voorzichtig in een kom schenken. De eiwit deeltjes moeten in de pan achterblijven. Kan enkele maanden in de koelkast bewaard worden.

Geklaarde boter is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Het heeft een hoger kookpunt dan gewone boter.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boter_(zuivel)

Wikipedia boter(zuivel). Het is te koop in natuur en chinese winkels.

Geklaarde boter ook genoemd beurre clarifié , is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Geklaarde boter heeft een hoger verhittingspunt dan ongeklaarde/gewone boter en wordt gebruikt in sommige keukentoepassingen. Ghee is een type geklaarde boter belangrijk in de Indiase keuken. Het pakje boter of braadboter in een steelpan laten smelten zonder te roeren. Boter mag niet bruin worden. De boter afschuimen en even laten rusten en vervolgens voorzichtig in een kom schenken. De eiwit/melk en zoutdeeltjes moeten in de pan achterblijven. je kunt het lang in de koeling bewaren.

Wat zelf geklaarde boter is heb je reeds kunen lezen. Maar voor de Indiaase keuken wordt hiermee Ghee bedoeld. Deze vetstof smaakt ietwat nootachtig en is in blikjes te koop. Iets heel anders dan zelf geklaarde boter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100