Kun je een kaasfondue bereiden voor mensen die lactose intolerant zijn?
Ik zoek een concreet recept want ben geen ervaren kok. Alcohol is geen probleem verder, noch kruiden. Ik zoek wel dat draad effect.
https://www.lactosevrijeten.nl/berichten/kaas-eten-met-een-lactose-intolerantie/ "Kaas:
Het volledig uitsluiten van lactose in kaas kun je nooit volledig garanderen. Er kunnen nog sporen aanwezig zijn. Er zijn echter wel de volgende richtlijnen:
Bij alle Hollandse harde kazen (Goudse, Edammer, Boerenkazen, Geitenkaas, Schapenkaas) is sprake van een zodanig productieproces dat de lactose tijdens het proces wordt uitgewassen/verzuurd. Wat er na de bereiding van de kaas nog overblijft is zeer weinig lactose en verdwijnt binnen 24 uur na de productie. Er blijft dus een nihil meetwaarde achter in de kaas. Jonge en Jong Belegen kazen kunnen nog enige sporen van lactose bevatten. Belegen t/m oude kazen zijn zeker lactose vrij.
Voor harde buitenlandse kazen geldt in dit geval hetzelfde. (Emmenthaler, Gruyère, Cantal, Parmesan etc.).... "
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.