Waarom is een taartvork aan een kant dikker?

Bij een taartvork is een van de drie tanden een stukje dikker (breder). Ik vraag mij af waarom dit is. Op wikipedia staat dat je dan een taart makkelijker door kan snijden, echter zie ik als fysicus geen reden waarom dit een voordeel zou geven bij het snijden. Wie helpt mij uit deze mentale marteling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat niet om snijden, maar om de mogelijkheid om door de vaak stevige bodem van een taartpunt heen te kunnen prikken. Dat lukt beter met zo'n schuin puntje.

Bronnen:
https://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antw...

Als je ook goed oplet, dan zie je ook meestal dat het gekke hoekje altijd links van de vork zit (als je het vorkje neerlegt op zijn rug). Dat komt omdat de meeste mensen rechtshandig zijn en vroeger werd het je anders wel zo aangeleerd..... het hoorde namelijk zo. Rechtshandigen zetten op die manier druk met die kant om een stukje af te snijden. Dit puntje dat ontstaan is door uit het hoekje weg te halen, maakt het gemakkelijker om door een harde korst of bodem te komen om eraf te krijgen. Ben je toevallig linkshandig dan heb je hier niets aan. Daarvoor zijn echter wel weer vorkjes in de handel die het ook voor hen makkelijker maken. Daarbij zit het snijvlakje dan weer aan de rechterkant van het vorkje ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100