Is er een reden dat je tijdens sap diëten geen hard fruit mag eten?

Ik ben bezig met een sap dieet, waar je niks eet, 4-5 glazen sap van fruit en groente drink en natuurlijk ook water. Ik vraag me af waarom kan je het fruit niet gewoon eten? Is dit misschien om het makkelijker te maken zodat je niks anders eet?

Ik hoor het graag als iemand weet waarom dit zo is, trouwens net mijn eerste dag afgerond en voel me nog goed. Ik zou morgen alleen liever de aardbijen opeten in plaats van drinken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, geen gegronde wetenschappelijke reden. Gegronde wetenschap zegt onmiddellijk dat een dergelijk dieet , zels kortstondig, veel te eenzijdig is, veel te weinig voedingsstofen bevat en in de regel veel te veel suiker. Dus als jij lekker je aardbeien gewoon op wilt eten, dan mag dat. er is geen sapdieetpolitie, en het hele concept achter een sapdieet zelf is onzin. Maar misschien is het wel een goed idee er ook een avocado bij te nemen, voor de broodnodige eiwitten en vetten die je sapdieet ontberen. Toegevoegd na 6 minuten: http://www.salusi.nl/4-redenen-om-met-een-detox-dieet-te-beginnen-en-waarom-ze-niet-kloppen/

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/et...
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...
https://www.salusi.nl/wat-iedereen-zou-moe...

Met heldere sap haal je onder andere alle vezels eruit. Ik ben van mening dat heel fruit eten daarom beter is omdat je nu vooral de suikers en inderdaad het water binnenkrijgt en verder geen echte voeding, maar waarschijnlijk is dat laatste om de één of andere reden juist het doel van het dieet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100