Ja.
Als fruit wordt ingevroren, is het heel vers verwerkt.
Mango, ananas, aardbeien etc worden schoongemaakt en meteen ingevroren.
Op deze manier is verlies van vitamines etc verwaarloosbaar.
Indien je bijvoorbeeld sinaasappelsap zelf perst en het sap ook nog bewaard in de koelkast, gaat vitamine c wel achteruit.
Als je van het ingevroren fruit een smoothie maakt, dus ook.
Eigenlijk gaan vitamines vooral verloren door bereiden. Aangezien ingevroren groente gekookt wordt, verlies je tijdens het koken voornamelijk vitamine c en folium. Maar fruit zul je niet snel verwarmen. Natuurlijk kan dit wel in een recept (Aziatische keuken).
Kortom,
Ingevroren fruit verliest geen noemenswaardige vitamines etc.
De manier van bereiden, leidt met name tot verlies.
Bereid je een sap of smoothie van het fruit, dan gaan stoffen verloren. Drink het na bereiden meteen op. In de koelkast gaat het verlies verder.
https://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=297&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=6e711217fcc9b655e4ab9a39f79176d2
Toegevoegd op 18 mei 2019 16:16: tekst