Mag school zich met eten van leerlingen bemoeien?

Mag school zich met eten van leerlingen bemoeien?

Stel;

Een groep leerlingen heeft bv. bij de macdonalds eten gehaald, (in tussenuren, bovenbouw) en eet dit op school op.

Vervolgens komt er een conciërge naar ze toe en die zegt dat dit niet mag, want dit is concurrentie voor de catering en als het nog eens gebeurd, moeten ze het eten weggooien.

Mag dit?

En als dit mag, mag dat ook als het niet in het schoolbeleid/leerlingenregels staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit mag. Je gaat ook niet je eigen eten opeten op het terras van een gewoon restaurant. Zo zijn kan de school ook regels opstellen voor hun terrein. Wanneer je het eten gewoon bij de Mcdonalds opeet, dan heeft de school daar niets over te zeggen. Overigens mag de school niet jullie eten weggooien. Wel mogen ze jullie vragen dit buiten het terrein van de school op te eten.

Nee, dit mag niet, en dit is onredelijk beperkend. Een school is geen horeca instelling die voor zijn inkomsten afhankelijk is van verkoop van consumpties. School is een onderwijsinstelling. Bovendien is de eis van de conciërge niet consistent, en daarmee onredelijk. een specifiek verbod op McDonald's kan niet, dat kan alleen als de school verbiedt om welk soort eten dan ook (inclusief thuis gesmeerd brood) mee te nemen.

School mag advies aan je geven, maar mag je niet dwingen. Omdat jij natuurlijk degene bent die bepaald wat je wel en niet eet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100