Hoe veel azijn moet je in sushirijst stoppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Benodigdheden voor 4 personen (voldoende voor ca 6 rollen): 450 gram sushi rijst 10 dl water 4 el rijstazijn 2 el witte basterdsuiker 2 tl zout 6 blaadjes nori (zeewier) wasabi sojasaus bamboe matje en natuurlijk stokjes om mee te eten Voor de bovenstaande ingrediënten hoef je tegenwoordig niet meer naar een speciale Japanse toko (maar het is zeker ook geen afrader!). Een grotere Albert Heijn heeft alles wat je nodig hebt. Vulling (naar keuze): verse vis: zalm, forel of tonijn cocktailgarnalen crab sticks omelet van 4 eieren kleine komkommer avocado Rijst Was de speciale sushi rijst in koud water goed schoon en laat de rijst uitlekken. Breng de rijst met het water in een pan aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de rijst zonder deksel 10 tot 15 minuten op laag vuur koken tot het water is opgenomen en de rijst een plakkerig brij is geworden (maar geen rijstepap!). Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt 10 minuten nagaren. Maak van de azijn, suiker en zout een mengsel en roer deze door de rijst. Laat hierna de rijst verder afkoelen tot kamertemperatuur. Sushi Snij alle ingrediënten voor de vulling van de sushi in dunne reepjes van een halve centimeter breed. Leg een vel nori op een bamboe matje en verdeel een kleine hoeveelheid rijst over het vel nori. Laat aan de zijkanten en aan de bovenkant een rand van 2 cm vrij. Leg een beetje wasabi in een horizontale lijn in het midden op de rijst. Leg de vulling in een dunne horizontale strook, op een hoogte van circa 5 cm van de onderkant op de rijst. De vulling kan zijn een combinatie van de bovenstaande ingrediënten. Rol de nori met behulp van het matje stevig op vanaf de onderkant en druk de uiteinden tegen elkaar aan. Het uiteinde van de nori kan eventueel met een natte vinger worden dichtgeplakt. Vul alle nori en laat de rollen afkoelen in de koelkast. Snij maximaal een half uur voor serveren met een scherp nat (!) mes de rol in plakken van 2,5 cm. Serveer de sushi met een kommetje sojasaus waarin een klein beetje wasabi is opgelost en wat pure wasabi. Als je nog geen ervaring hebt met wasabi: het is een scherp goedje! Indien niet alle ingrediënten voor de vulling gebruikt zijn kunnen deze los in een schaaltje geserveerd worden. Zo kunnen de zalm en crab sticks gedipt in het sojamengsel prima rauw gegeten worden. Toegevoegd na 35 seconden: http://www.beelen.net/culinair/recept-zelf-sushi-maken/ Toegevoegd na 18 uur: Dus : 450 gram sushi rijst en 4 el rijstazijn.

Ik heb een recept waarbij 7 eetlepels rijstazijn gaat op 300 gr sushirijst.

450gr rijst 4el azijn( wel rijstazijn)

Ik reken ook voor elke 100 gram (gekookte) rijst 1 eetlepel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100