Kan ik gedroogde eekhoorntjesbrood zo opeten zonder te weken?

In de supermarkt kan ik gedroogde eekhoorntjesbrood (champions) kopen, maar op de verpakking staat om het 40 minuten te laten weken (wellen) in eigen volume aan zacht kokend water, koken zoals verse paddenstoelen...

Ik vroeg mij af of dit effectief wel moet? Kan ik die niet zo opeten zonder te weken in water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het gedroogde eekhoorntjesbrood beter niet rauw eten. Behalve dat het droog en hard is, bevatten de paddestoelen allerhande schimmels en bacterien die minder gezond kunnen zijn. Ze zijn alleen langzaam gedroogd en niet verhit. Het is dus zaak de paddestoelen goed te koken. Overigens kun je gedroogd eekhoorntjesbrood goed gebruiken om champignonsauzen of bouillons op smaak te brengen. Daarvoor hoef je ze niet te weken, maar kun je ze vermalen tot poeder en dan toevoegen; wel even goed koken natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100