Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je echte chips maken met deze volgende ingrediënten? (zie beschrijving)

Met aardappelen,olie (frietuur),zout,paprikapoeder?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
1.7K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Misschien een leuk alternatief.
Neem wraps, snij deze in 8ste punten en frituur deze enkele seconden op 180 graden. Gewoon even onderdompelen en dan even proberen of ze knapperig zijn. Zo niet, nog even onderdompelen.
Op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met bv patatkruiden of idd zout en paprikapoeder.
Lekker met een dipsausje van mayonaise met een beetje curry. Suc6 en eet smakelijk. Ps: zelf doe ik het in de actifry. Heel weinig olie nodig, dus gezonder.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Gebruik een kaasschaaf om plakjes te maken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Zie de link.
De aardappelen heel dun snijden. Liefst in een keuken machine. Droog deppen en dan in kleine hoeveelheden in hete olie van 200 graden bakken. Even uit laten lekken op keukenpapier en bestrooien met paprika en zout.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zorg dat je aardappels hebt die geschikt zijn om te frituren ; vastkokers als bintjes zijn prima.

Schaaf ze in zeer dunne plakjes, en zet die een tijdje in ijskoud water. Het beste is een uur of 12 (water af en toe verversen) zodat alle zetmeel er uitspoelt en ze goed stevig worden. maar na een half uurtje ben je ook al een heel eind, hoor ;-)

Dep ze goed droog bijvoorbeeld tussen wat theedoeken.

Frituur ze op 180-190 graden in kleine porties (de schijfjes mogen niet tegen elkaar plakken) in vloeibare olie / vet. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Schud ze als laatste luchtig om met zout en paprikapoeder.

Het weken van de schijfjes kun je weglaten, maar dan krijg je vaak wel taaie, slappe chips.

Toegevoegd na 1 minuut:
(Heel lekker is trouwens naast / in plaats van aardappel ook andere harde groenten te gebruiken, zoals rode bieten, winterwortel, pastinaak, meiknol, pompoen, zoete aardappels etcetera).

Toegevoegd na 9 minuten:
Snijden gaat uiteraard het best op een mandoline, maar als je die niet hebt, kun je met een (Hollandse !) kaasschaaf of dunschiller (kleine aardappels) ook goed dun snijden. Met een mes gaat je vermoedelijk echt niet lukken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Chips zelf maken!!


Ingrediënten voor 4 personen

• 600-800 gr aardappelen
• zout of kruidenzout
• desgewenst paprikapoeder

Voorbereiding

KEUKENGEREI: groenteschaaf, keukenpapier, frituurpan 180 graden) schuimspaan, vergiet met daarin keukenpapier die het vet opneemt.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen dun, en was en droog de aardappelen daarna goed. Verwarm het frituurvet. Schaaf een paar aardappelen in niet te dunnen plakken, droog deze goed ad en bak de plakjes in 2-3 minuten in het frituurvet gaar en mooi van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk om overbruisen van het vet te voorkomen. Schep de gebakken aardappelplakjes uit het frituurvet, laat overtollig vet in de pan teruglopen en laat de chips daarna in het vergiet nog even uitlekken. Schaaf en bak vervolgens de rest van de aardappelen en serveer de bestrooid met zout of kruidenzout en desgewenst wat paprikapoeder.

Toegevoegd na 42 seconden:
http://www.smulweb.nl/recepten/1130191/Chips-zelf-maken-wel-is-gedaanhartstikke-leuk
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding