Kan je zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem?

Ik ga iets bakken en we hebben geen bloem meer dus ik vroeg me af of je ook zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hangt van het recept af. Als in het recept ook bakpoeder genoemd wordt, kun je dat weglaten. Zelfrijzend bakmeel gaat rijzen, dus het is de vraag of dat erg is voor jouw recept. Toegevoegd na 1 minuut: Als je bijvoorbeeld koekjes gaat bakken, kan het geen kwaad. Je koekjes zullen hooguit wat luchtiger worden, maar dat kan juist een voordeel zijn. Als je pannenkoeken gaat bakken, is het ook niet erg. Je pannenkoeken zullen misschien iets meer lijken op de Amerikaanse pannenkoeken.

Nee. Bloem en zelfrijzend bakmeel zijn echt wezenlijk anders. Bovendien is zelfrijzend bakmeel ook aanzienlijk duurder. Als ik jou was zou ik gewoon effe naar de supermarkt lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100