kan ik blad gelatine gebruiken in een koude mousse?

Blad gelatine week je in ijskoud water, knijp je uit en gebruik je in een hete vloeistof. Nu wil ik gelatine gebruiken in een koude mousse van mascarpone en eigeel geklopt met suiker. Misschien kan je er dan een bavaroise of zo van maken. Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een bavaroise; Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de eierdooiers en suiker au bain marie luchtig op. In een steelpannetje een paar lepels water aan de kook, uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen. Pannetje direct van het vuur nemen. Klop evtl room goed op Meng het eidooiermengsel, geslagen room en de mascarpone door elkaar. Voeg de opgeloste gelatine toe en spatel het rustig door de mascarponemassa. Doe de bavaroise evtl in schaaltjes/coupes of een schaal en zet in de koelkast om op te stijven.

Dat kan heel goed: de gelatine met aanhangend water in een pannetje verwarmen tot het gesmolten is, en dan met kleine beetjes tegelijk door de koude massa (mascarpone en eigeel/suiker) roeren. Goed mengen, en in de koelkast op laten stijven.

Het is een mousse die van zichzelf blijft staan, waarom zou je er dan gelatine doorheen doen? Gelatine voorweken in koud water, en dan oplossen in een kleim beetje koude melk,en dan die melk door je compositie kloppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100