Wie weet waar een daube is? Heeft met aspic te maken. Recept "garnalendaube" gevonden maar geen idee wat het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daube is het Franse woord voor stoven. Een daube is het resultaat van een gestoofde maaltijd. Aspic is een gekruide gelei van vlees- of visbouillon en wordt bereid van geklaarde vlees- of visbouillon waaraan bv gelatine of agar-agar is toegevoegd zodat er gelatine ontstaat. Daube de boeuf en aspic is gestoofd rundvlees in gelei van vleesbouillon Daube provençale en aspic bestaat uit flinke brokken rundvlees gestoofd in Provençaalse wijn in een gelei van vleesbouillon. Daube des poissons en aspic is een stoofpot van vis in een gelei van visbouillon Daube des crevettes en aspic zijn gestoofde garnalen in gelei van gekruide visbouillon Aspicvleeswaren zijn artikelen die bestaan uit vlees en/of of groeten en andere ingrediënten die bij elkaar worden gehouden door natuurlijke gelatines Toegevoegd na 12 minuten: Als je de Daube de poisson au coco bereid door bijvoorbeeld een mix van stukken zalm en kabeljauw te stoven in een gelei van gekruide visbouillon heb je een Daube de saumon et de cabillaud en aspic

Bronnen:
http://www.aeg.lu/cookingclub/recettes/dau...
http://www.mijnslager.info/vleeswarenenwor...
http://www.voorbeginners.net/aspic-maken/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100