Ja, maar niet alle alcohol zal verdwijnen. Alcohol verdampt ook zo al uit je drank, bijvoorbeeld als je een glas wijn inschenkt op kamertemperatuur. Als je gaat verhitten versnel je dat proces, en als je het boven de kooktemperatuur brengt zal het nog sneller gaan.
Welnu stel dat jouw taart 1,5 uur in de oven zit, dan zal nog ongeveer 20% van de alcohol overblijven (let op, bedenk goed wat dat betekent, als je een liter van 40% rum in je taart had zitten, is dat 40cl alcohol en daarvan blijft nog 20% over en dat is 8cl). Grofweg zou je dus kunnen zeggen dat rum na 1,5 uur bakken, zo sterk is als iets tussen wijn en bier. En aangezien je geen liter in een taart zal gooien, zal je van de hele taart amper nog dronken kunnen worden.
http://ongewoonlekker.com/verdampt-alle-alcohol-tijdens-het-koken/
In de link staat een overzicht met baktijden, en de overgebleven percentages.