Verdampt alcohol in de oven?

Ik ga namelijk bolu pretu bakken, dat is een cake met heel veel alcohol erin. Ik weet dat het kookpunt van alcohol rond de 78 graden ligt, wat je in de oven zeker haalt, maar verdampt het wel echt? Graag uitgebreide antwoorden.
Dank je wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Bakken: als je het geheel droog bakt, kun je er redelijkerwijs vanuit gaan dat alle alcohol samen met het water is verdwenen. Anders niet. In de oven: geldt hetzelfde.

Bronnen:
https://groentegroente.nl/keukenweetjes/ve...

Net als water verdampt ook alchohol in de oven ... ik weet niet of je een recept volgt maar als dit het geval is is hier meestal wel rekening mee gehouden . Een specifiek antwoord kan ik je niet geven omdat ik niet weet welke alchohol je gebruikt dit hangt er namelijk van af hoe snel hij verdampt . Verder verdampen ook niet alle alchohols .

Ja, maar niet alle alcohol zal verdwijnen. Alcohol verdampt ook zo al uit je drank, bijvoorbeeld als je een glas wijn inschenkt op kamertemperatuur. Als je gaat verhitten versnel je dat proces, en als je het boven de kooktemperatuur brengt zal het nog sneller gaan. Welnu stel dat jouw taart 1,5 uur in de oven zit, dan zal nog ongeveer 20% van de alcohol overblijven (let op, bedenk goed wat dat betekent, als je een liter van 40% rum in je taart had zitten, is dat 40cl alcohol en daarvan blijft nog 20% over en dat is 8cl). Grofweg zou je dus kunnen zeggen dat rum na 1,5 uur bakken, zo sterk is als iets tussen wijn en bier. En aangezien je geen liter in een taart zal gooien, zal je van de hele taart amper nog dronken kunnen worden. http://ongewoonlekker.com/verdampt-alle-alcohol-tijdens-het-koken/ In de link staat een overzicht met baktijden, en de overgebleven percentages.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100