Waarom bevatten veel producten nog (veel) verzadigde vetten terwijl bekend is dat onverzadigde vetten beter voor de gezondheid zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verzadigde vettten zijn niet per definitie slecht ; integendeel, ook DIE heb je nodig. Zij het, zoals met alle voedingsstoffen, met mate. Vaak wordt voor verzadigd vet gekozen omdat dat niet vloeibaar is bij kamertemperatuur ; probeer maar eens chocola ofzo te maken van olie ; gaat je niet lukken. Uiteraard zijn dat in de regel dan ook niet de meest gezonde producten ;-) Maarin chips zitten tegenwoordig dan weer voornamelijk onverzadigde vetten ; dat maakt chips echter nog bij lange na niet gezond, en STUKKEN minder lekker. Een ander verhaal zijn transvetten ; dat zijn vaak vloeibare vetten die met chemische middelen hard zijn gemaakt. Die zijn ZO slecht voor de gezondheid dat ze zo veel mogelijk zouden moeten worden uitgebannen, maar helemaal wil dat blijkbaar nog niet lukken. Je vindt ze vooral in margarines (niet alle merken). Mensen willen van hun eten ook gewoon kunnen genieten, en niet alleen maar verantwoorde kost naar binnen werken, daar ook zelf een keuze in hebben (niemand zit te wachten op een nazistat waar de voedselpolitie bepaalt wat je mag eten), dus voorlopig zullen deze vetten ook ECHT nog wel even op de markt blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100