Hoe maak je thuis gyros?

Hoe maak ik thuis lekkere gyros, die dicht in de buurt komt van wat je in een restaurant krijgt. Dus niet die saaie reepjes uit de supermarkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

dit zijn de kruiden en kan je zelf vlees naar keuze doen lamsvlees bijvoorbeeld gyroskruiden: 4 tl zout 4 tl paparikapoeder 2 tl baslicum 2 tl oregano 2 tl peper 2 tl komijnpoeder 2 tl uienpoeder 1 tl thijm 1 tl knoflookpoeder

Koop een potje gyroskruiden (zijn kant en klaar te koop), soms hebben ze ook zakjes gyroskruidenmix. Snijd hamlapjes in dunne reepjes en doe ze in een kom. Strooi de kruidenmix eroverheen, doe er een scheut olijfolie bij en ik zelf doe er altijd ringen rode ui en reepjes rode paprika bij maar dat hoeft natuurlijk niet. Kneed de olie en kruiden door het vlees met schone handen en dek de schaal af met folie. Laat alles nu lekker intrekken. Neem een anti-aanbakpan en bak nu snel een portie vlees bruin. Schep eruit met een schuimspaan en bak een tweede portie. Het gaat er nl. om dat je het droog en knapperig houdt. Doe je teveel vlees in de pan, dan koelt alles te veel af en komt er teveel vocht vrij, het wordt dan weer te vet. Als alle porties gebakken zijn, doe dan alles weer in de pan en schep en warm alles goed door. Zelf zet ik de schaal met vlees op tafel, samen met pittabroodjes of een Turks brood in stukken. Maak een schaal op met fijngesneden icebergsla, partjes tomaat of halve kerstomaatjes , plakjes komkommer en ringetjes rode ui. Maak van knoflooksaus Tzatziki door er geraspte komkommer en wat munt door te mengen en ik zet er nog zote chilisaus bij. Iedereen neemt dan wat hij wil op zijn broodje! Mijn mannen vinden het nog lekkerder dan bij de griek! Toegevoegd na 5 uur: Een goede combi als je zelf de kruiden wilt samenstellen; koriander, paprikapoeder,kurkuma(geelwortel), oregano, karwij, komijn, peterselie, bladselderie, chili, ui en peper/zout. Voor de liefhebber natuurlijk knoflook.

Gyros. Ingrediënten: 750 gram hamlapjes of filetlapjes, in reepjes 1 ui, heel fijn gehakt 5 tenen knoflook, fijngehakt of geraspt 6 el olijfolie (7 el als je ook gedroogde kruiden gebruikt) 2 tl zout 1 tl gemalen komijn 2 tl oregano 2 tl koriander 1 tl kaneel 2 tl tijm zwarte peper uit de molen Maak een marinade van 4 el (5 el als je gedroogde kruiden gebruikt) olijfolie, alle kruiden, de ui en de knoflook. Roer de vleesreepjes er door heen en laat de marinade (in de koelkast, goed afgedekt) minstens 2 uur intrekken. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag 2 el olijfolie. Bak hierin de vleesreepjes incl de marinade mooi bruin en gaar. Toegevoegd na 1 minuut: http://foodblogvannathalie.blogspot.com/2009/04/gyros.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100