Wat zijn de zwarte vlekjes op mijn ei?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb redelijk verse eieren. Twee dagen geleden bij de boer gekocht. Vanochtend gekookt, gesneden, op mijn boterham gedaan, met boter overigens. Eenmaal op mijn werk heb ik de boterhammen in de koelkast gedaan. In de middag zitten er zwarte vlekken op het eigeel. Hoe kan dat? Wat is dat? Is het schadelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat betekent dat je de eieren NET iets te lang hard hebt gekookt ; de dooier wordt dan van buitenaf naar binnen - donker grijsgroen ; bijna zwart. Maar het kan volstrekt geen kwaad. Het kan alleen net effe aan de droge kant zijn ; ietsiepietsie minder hard is lekkerder. Door net iets te lang koken onstaat er zwavelwaterstof in het eiwit, die dan een reactie aangaat met het ijzer in het eigeel. Ziet er niet uit, maar kan dus nogmaals geen enkel kwaad.

Bronnen:
http://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100