Ik heb zalm met listeria besmetting gekocht, de zalm heb ik bewaard. heb ik juridisch gezien recht op een schadevergoeding?

Ik ben erg ziek geworden en aangezien mensen zelfs aan een besmetting sterven wil ik juridische stappen ondernemen. hoe kan ik dit het beste aanpakken? zal ik deze zalm zelf bij een laboratorium moeten laten testen om juridisch sterk te staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Nederland worden jaarlijks vijfenveertig tot zestig personen ziek als gevolg van het eten van met de de darmbacterie listeria besmette zalm. Zo'n twintig van hen overlijden daar zelfs aan. Listeria kan de voedselinfectie listeriose veroorzaken en is vooral schadelijk voor ouderen, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen. Als zo'n voedselinfectie ervoor heeft gezorgd dat jij voor langere tijd ziek was, dan heeft het jou letselschade gebracht. De leverancier van de zalm kun je daarvoor aansprakelijk stellen en mogelijk heb je recht op een schadevergoeding. Waaruit die kan bestaan is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de ernst van de gevolgen van de voedselvergiftiging. Je kunt het beste een letselschadespecialist inschakelen om voor jou een vergoeding voor immateriële schade en smartengeld te claimen. De meeste kans op succes heb je als er meer mensen door zalm van dezelfde leverancier ziek zijn geworden en ook claimen. Want dan kan er een strafrechtelijke vervolging in gang worden gezet.

Bronnen:
http://www.drost.nl/listeriabesmetting-in-...
http://www.letselschadespecialist.nl/letse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100