Eet men bij deftige feesten,en gala dinners,,,de kip ook gewoon met de hand.?

Of wordt daar nooit kip om te kluiven geserveerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kip is voor het "volk" en nu helemaal. Maar er zal wel parelhoen en goudfazant geserveerd worden en volgens de etiquette mag je die met beide handen nemen en dan kluiven. Maar er zullen wel discreet vingerkommetjes en doekjes bij staan, zodat je je vette klavieren niet aan het damast hoeft af te vegen.

Ik kan me zomaar indenken dat ze daar voor kipfilet gaan ;-)

Ja dat mag, ook deftige mensen mogen soms kluiven. Toegevoegd na 1 minuut: Heel veel van die verplichte etentjes gehad en deftig of niet, het zijn toch mensen zoals jij en ik.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Etiq...

er zijn genoeg mensen die kip ook op bot nog met mes en vork eten.. dus dat zo daar ook gebeuren..

Als de kip geen sokjes (wit sier stukje)om zijn poten heeft mag iedereen kluiven.Heeft de kip sokjes aan moet je het met mes en vork doen.Dat moet volgens de etiquette.

Volgens de etiquette mag alle vlees met een botje, beginnend met een K gekloven worden. Kip Kalkoen Kotelet Karbonade Dus op chique diners mag je eker kluiven. Toegevoegd na 1 minuut: Oh, spareribs trouwens ook, maar dat zal daar wel niet geserveerd worden ;) Toegevoegd na 2 minuten: En kluiven mag alleen als het met een hand gegeten kan worden. Dus nooit met twee handen kluiven ;))

Om je vraag naar behoren te kunnen beantwoorden hierbij een quote: Wild en gevogelte eten we met mes en vork. Het botje mag worden afgekloven, mits slechts een hand wordt gebruikt. Karbonades eten we met mes en vork, maar lamskoteletten mogen uit de hand worden gegeten. We snijden alleen een stukje vlees af als we dat bij de volgende hap direct eten. unquote Ik hoop dat je op deze manier goed geinformeerd bent en geen flater slaat wanneer het zich voordoet. Toegevoegd na 1 minuut: Oh nog even voor de volledigheid, het geserveerde brood breek je af in plaats van te snijden.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

In de regels van de etiquette staat, dat kip met de hand gegeten mag worden. Het zal nauwelijks of niet voorkomen, maar als het voorkomt, wordt het met de hand gegeten.

Volgens de etiquette mag er met de hand gegeten worden maar dan moet er wel de mogelijkheid zijn om na het eten de vingers te wassen. daarvoor wordt er meestal een vingerkommetje met citroenwater bij het bord gezet met een doek (meestal warm en vochtig)die door de bediening per gast wordt aangereikt met een tang. Anders mag je het servet ervoor gebruiken. Brood, olijven, koekjes, fruit, kip, kreeft, maïskolven, asperges, mosselen, oesters en spareribs en ander vlees met botten ( mits met één hand gebruikt) mogen met de hand worden gegeten. Patat prik je met de vork. Als dat niet lukt, mag het ook met de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100