Staan er tegenwoordig minder vaak E nummers vermeld op voedsel produkten?

die indruk heb ik.
E-nummer hebben een slecht imago.
Zit er minder kunstmatige troep in voeding de laatste jaren??

Weet jij het antwoord?

/2500

E-nummers betekenen niet (atomatisch) "kunstmatige troep", maar zijn internationale codes voor erkende, goedgekeurde toevoegingen en hulpstoffen. Zo hebben volslagen natuurlijke ingredienten als bietenrood, citroenzuur, caramel, azijnzuur of agar agar allemaal een E-nummer. Ze worden aan voedsel toegevoegd om de kleur, de substantie of de houdbaarheid etc. te verbeteren. De hysterie rondom E-nummers is feitelijk ongegrond. Maar die hysterie geeft wel opening voor een aantrekkelijke commerciele kant ; in plaats van het E-nummer wordt vaker gewoon de stof zelf genoemd, en de fabrikanten hebben de term "natuurlijke" ingrediënten ontdekt. Dat zijn chemisch gezien EXAXT dezelfde hulpstoffen, alleen in plaats van in een reageerbuis worden ze nu gemaakt door genetisch gemodificeerde bacteriën . (Zie bijvoorbeeld deze heerlijke aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over "natuurlijke aroma's"). Het is dus een commerciële keuze ; de klant wil voor de gek gehouden worden, en de fabrikant levert ;-)

Bronnen:
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waard...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100