wanneer mag in Duitsland en Belgie brood zuurdesembrood heten?

in Nederland mag je brood zo noemen als er 1% zuurdesem in zit (bron Keuringsdienst van Waarde)

Toegevoegd na 1 dag:
de vraag is dus niet wanneer het in Nederland zo mag heten

Weet jij het antwoord?

/2500

België heeft in een 'Koninklijk besluit betreffende brood en andere bakkerijprodukten' het volgende staan: - brood is het product van de broodbakkerij bekomen door het bakken van gekneed en gegist deeg en dat is bereid met meel van bakwaardige graangewassen, drinkwater, gist of zuurdesem en zout. - wanneer er zuurdesem is gebruikt moet de waar aangeduid worden met de vermelding : "...brood" of "speciaal ...brood", aangevuld met de naam van het toegevoegde voedingsmiddel. Die benaming moet aangevuld worden met het percentage van de toevoeging. Dus er is in België om de naam zuurdesembrood te mogen geven geen voorwaarde aan het percentage desem dat is gebruikt, maar dit moet wel op het etiket vermeld staan. In Duitsland mag pas vermeld worden dat het een zuurdesembrood is wanneer al het deeg door zuurdesem is gerezen. Dus dat percentage moet 100% zijn. En op het etiket mag staan dat er zuurdesem is gebruikt wanneer meer dan twee derde van het deeg op die manier bereid is.

Bronnen:
http://www.bmel.de/SharedDocs/Downloads/Er...
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100