Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan je zelf YOGHURT maken maar als starter kwark gebruiken ipv yoghurt?

Zie titel,
kan dit ook met bv een huttekasse , of met bv wei ?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee,
voor kwark worden andere melkzuurbacteriën gebruikt.
http://rubriek.nl/koken/yoghurt-en-kwark-het-verschil

Hoewel als je een kwark hebt dat gemaakt is met Streptococcus thermophilus of de Lactobacillus bulgaricus bacteriën dan krijg je wel yoghurt.

Met bijvoorbeeld deze kwark heb je goeie kans:
http://www.ah.nl/producten/product/wi212531/almhof-magere-franse-kwark-naturel
Want daar zit de Streptococcus thermophilus in.
Maar dat komt omdat het een mengsel is van kwark en yoghurt. Als ik zo rondkijk geldt dat wel vaker.

Toegevoegd na 1 minuut:
Met huttekasse of wei kan het zeker niet,
daar zit helemaal geen bacteriecultuur in.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding