Verteert je eten sneller als je er coca cola bij drinkt?

Coca cola kan vuil oplossen. Kan het dan ook het spijsverteringsproces versnellen of bevorderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eigenschap om vuil op te lossen heeft niets te maken met spijsvertering. Het is wel mogelijk dat cola door andere effecten invloed heeft op de spijsvertering: de suiker is een voedingsmiddel, de kooldioxide zorgt voor gasvorming. Het kan zijn dat de cafeine in cola voor extra darmbewegingen zorgt, zodat het eten er iets sneller wordt getransporteerd. We kunnen ook geheel van een andere kant een vergelijking gaan maken tussen schoonmaken en spijsverteren. Als je echt kalk wilt verwijderen uit een toiletpot dan is maagzuur een uiterst effectief middel.

ik denk allebei. Giet eens een flesje coca cola in de wc, en dan trek de trek de sifon over een uurtje door. Kijk dan is even hoe glanzend het is. Coca cola is gif.!!!

Langzamer, verteringssappen worden verdund... Dus trager... Maar misschien loopt het wel sneller door... Dus sneller... Het kan allebei zo zijn, want het hangt ook af van wat je er bij eet... Dus het enige dat ik kan zeggen, is dat ik er in feite niets over kan zeggen...

nu niet op dit moent is cola echt rotzooi helaas drink ik het zelf ook veel te veel,en word je er alleen maar dikker van maar er is blijkbaar hoop ik heb even gegoogeld voor je en wat blijkt... Coca-cola en Nestle gaan samen binnenkort een nieuw drankje met de naam Enviga op de Amerikaanse markt lanceren. Hoewel het drankje niet specifiek in de markt wordt gezet als calorieverbrander, is dit wel de bijwerking. Door het te drinken neem je namelijk niet weinig, niet nul, maar negatieve calorieën tot je. De makers van het drankje zetten het drankje in de markt als een energiedrankje, gemaakt om een gezonde levensstijl te promoten. Volgens tests van de Universiteit van Lausanne in Zwitserland in samenwerking met Coca-Cola, zal het drinken van drie blikjes Enviga per dag ervoor zorgen dat je tussen de 50 en 100 calorieën extra verbrandt.

Bronnen:
http://www.afvallen-weblog.nl/item/30

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100