Zijn de koffiebonen na het gebruiken als blindbakvulling nog bruikbaar om koffie mee te zetten?

Ik las op Culy (http://www.culy.nl/inspiratie/slimme-tip-koffiebonen-als-blindbakvulling/) dat koffiebonen gebruit kunnen worden als vulling bij blind bakken. Moet je de bonen daarna echter weggooien of kun je ze nog gewoon gebruiken voor koffie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, mits... Koffiebonen worden gebrand op een temperatuur van (vanaf) 195graden, daarom als je gaat bakken op een gebruikelijke temperatuur (140-180 graden) is het geen probleem en brand je de koffie niet verder. Als je op een hogere temperatuur gaat bakken, dan gebeurt er wel wat met de koffie, en kan het zijn dat het opeens veel te donker en zwaar gebrande koffie wordt. In de regel kan het dus wel. Toegevoegd na 57 seconden: *in de regel kan je dus de koffie daarna nog gewoon gebruiken*

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100