Hoeveel calorieën minder in gebakken rundergehakt en spek zonder olie of boter?

Ik heb vandaag hamburgers van rundergehakt gemaakt en ik heb er wat ontbijtspek bij uitgebakken. Op de verpakking staat hoeveel calorieën er in het onbereide product zit, maar het lijkt mij dat wanneer ik het zonder boter of olie bak en het vet steeds afgiet er dan minder calorieën in zitten? Er kwam ruim 100ml vet vanaf. Allemaal vet wat niet wordt opgegeten.

Iemand een idee hoeveel calorieën dit kan schelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

100 milliliter vet is om en nabij de 90 gram vet (misschien iets meer of minder), a 9 calorieën per gram. Dus dat scheelt een slok op een borrel ; zo'n dikke 800 calorieën. (En dat dan weer gedeeld door het aantal personen voor wie je gebakken hebt). Overigens als je MET vet bakt,bak je er in de praktijk -in deze situatie- ook alleen maar vet uit, en niet er in. Dus tenzij je de pan leegdrinkt, krijg je ook dan ongeveer de zelfde hoeveelheid vet minder binnen. Bij gepaneerde vleessoorten (of gehakt aangemaakt met paneermeel) is dat natuurlijk een ander verhaal ;-) Toegevoegd na 1 minuut: Wel goed koken of het ECHT alleen maar vet is wat je hebt afgegoten he, want het lijkt me ERG veel uit een paar hamburgertjes en plakjes spek. In een maatbeker gieten, en als het zich scheidt, alleen de bovenste laag (wat vet is) meten. Daaronder zit dan alleen maar water, en dat scheelt niks in calorieën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100