hoe lang blijft kip goed?

Goedemorgen mensen,

Ik had gistermiddag rond 15:00 uur de kip uit de koelkast gehaald een gemarineerd.
Ik was van plan om rond 20:00 de kip te gaan bakken maar helaas ben ik in slaap gevallen.
Ik was rond 2uur s' nachts wakker geworden maar ik had dus geen zin meer om te koken een heb vervolgens de kip terug in de koelkast gedaan.
Nu vroeg ik me af of ik het nog kan maken?
De kip is afkomstig van de Aldi een ik had het woensdag gekocht, houdbaarheid is tot 11 maart.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zal nog twee dagen goed blijven. Gemarineerd rundvlees kan je vijf dagen bewaren, maar kip moet je wel binnen de twee dagen opeten.

Niet meer eten dus Het gaat om kip Als ik je verhaal goed begrijp heeft deze kip (ok in marinade) buiten de koelkast gelegen van 15 uur tot 2 uur in de nacht. Dat is 11 uur ongekoeld! Dan mag je het echt niet meer eten. Je had het gelijk om 2 uur in de nacht moeten bakken dan had je het misschien de volgende dag nog kunnen eten. Terugdoen in de koelkast en denken dat de bewaartermijn dan doorloopt is echt heel erg risicovol Kip die 11 uur buiten de koelkast heeft gelegen zou ik niet meer eten in elk geval. Let wel, je kunt geluk hebben en dan krijg je er niks van, maar ik hoop niet dat je hem vandaag hebt gegeten want je kunt er echt heel ziek van worden.

zeker heel goed doorbakken!als je het in de oven klaarmaakt vocht toevoegen zodat je stoomeffect krijgt dat zowaar de kip een beetje stoomt ipv bakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100