Waarom is krentenbrood/rozijnenbrood geel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de specerij kurkuma aan het meel toegevoegd wordt, dat is geelwortelpoeder. Dat geeft wat kleur aan het anders witte brood, en bovendien werkt het als antioxidant: om te voorkomen dat het verwerkte vet ranzig wordt en het brood bruin verkleurt door de vruchten die erin zitten.

Omdat er eidooier al dan niet in poedervorm is toegevoegd.

door toevoeging broodverbeteraar, een product dat doorgaans gemaakt wordt van mensenhaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodverbeteraar
http://www.volkskrant.nl/dossier-china/chi...
https://www.youtube.com/watch?v=-9vdqDW06tE

Aan krentenbrood wordt krentenbroodpoeder toegevoegd. Daar zit o.a. kleurstof in, dat dus de gele kleur aan het brood geeft. Toegevoegd na 1 minuut: Krentenbroodpoeder bevat dextrose, dierlijk vet, melkbestanddelen, smaak- en kleurstoffen, emulgator en vitamine c. Toegevoegd na 5 minuten: Nog preciezer: de gele kleurstof is curcumine, ook bekend onder E100.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100