Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Omdat de specerij kurkuma aan het meel toegevoegd wordt, dat is geelwortelpoeder. Dat geeft wat kleur aan het anders witte brood, en bovendien werkt het als antioxidant: om te voorkomen dat het verwerkte vet ranzig wordt en het brood bruin verkleurt door de vruchten die erin zitten.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Omdat er eidooier al dan niet in poedervorm is toegevoegd.
(Lees meer...)
fremar
9 jaar geleden
Reddie
9 jaar geleden
Gewoon kleurstof, om de suggestie te wekken dat er ei in zit.
Dit gebeurt al meer dan 60 jaar.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Reddie
9 jaar geleden
Gewoon kleurstof, om de suggestie te wekken dat er ei in zit.
Dit gebeurt al meer dan 60 jaar.
Niets broodverbeteraar.
bamibal
9 jaar geleden
In Nederlands brood wordt plantaardig l-cysteïne gebruikt, dus niet afkomstig van varkens- of mensenhaar. Bovendien komt de gele kleur daar ook niet vandaan.
Aan krentenbrood wordt krentenbroodpoeder toegevoegd. Daar zit o.a. kleurstof in, dat dus de gele kleur aan het brood geeft.

Toegevoegd na 1 minuut:
Krentenbroodpoeder bevat dextrose, dierlijk vet, melkbestanddelen, smaak- en kleurstoffen, emulgator en vitamine c.

Toegevoegd na 5 minuten:
Nog preciezer: de gele kleurstof is curcumine, ook bekend onder E100.
(Lees meer...)
bamibal
9 jaar geleden
Antoni
9 jaar geleden
Misschien wil de vraagstelster (ook) de reden weten waarom krentenbrood/rozijnenbrood geel wordt gemaakt, dus niet alleen hoe.
paulus811
9 jaar geleden
Dus een vegetariër zou geen krentenbrood kunnen eten?

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding