Hoe ontdooi je brood het snelste, veiligste en lekkerste?

Ik heb een oven/magnetron, kan iemand precies zeggen hoe ik het beste brood kan ontdooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

15 sec in de magnetron.

Ik leg het altijd op het rooster en schakel de magnetron aan op een halve minuut. Toegevoegd na 44 seconden: Hangt natuurlijk af van je hoeveelheid watt bij je magnetron. Gewoon even uit proberen.

Tien minuten op een bordje op het aanrecht of heel kort in de magnetron,anders krijg je zo'n natte lap brood.

Gewoon 5 minuten uit de diepvries laten liggen. Brood ontdooit ontzettend snel, zolang je alle boterhammen maar los neerlegt. Ik haal elke ochtend m'n brood uit de diepvries, kleed me aan, en dan is het al ontdooit.

Het lekkerste vind ik altijd nog gewoon de sneetjes plat op een plank uitleggen, en eventueel gewoon vast gaan smeren. Binnen een minuut of twee is zo'n plakkie voldoende ontdooid en kraaklekker. Als je het in de magnetron doet, moet je heel erg opletten en echt tellen. Mijn ervaring is echter dat het ook heel erg snel uitdroogt daarna. Dus brood dat je meeneemt sowieso niet ontdooien, brood dat je meteen opeet gewoon heel, heel effe geduld mee hebben. In de broodrooster is trouwens ook lekker, vooral met witbrood. Zo dat er net een klein kleurtje op zit. Wel meteen warm opeten.

Sneetje voor sneetje... Haal het precies afgepast uit de diepvries en ontdooi het zoveel als je per maaltijd nodig hebt, op je bord(en) leggend... Je kunt het best een tikje nog bevroren smeren en beleggen, tegen de tijd dat je klaar bent met smeren en beleggen is die ene snee al ontdooit... Dan blijft de rest van het brood bevroren en je hebt zo altijd het meest vers... Er wordt toch al zo veel brood weggegooid...

Het snelst is de microwave natuurlijk.4 Sneetjes 27 sec. Het lekkerst is natuurlijk gewoon je brood vanzelf laten ontdooien.Duurt wel iets langer,maar IK vind dat wel lekkerder.

Heel even in de brood toaster, lekker warm en als vers.

De beste manier om brood te ontdooien is door het op een rooster buiten de vriezer te leggen en wachten maar. Als je echt snel brood wilt hebben, kan je het beste de boterham uit de zak halen en los op een rooster leggen, het duurt dan ongeveer 15-20 minuten. Wanneer je brood in de magnetron of oven doet, is het een stuk minder lekker dan wanneer je het gewoon buiten de koelkast laat ontdooien.

door hem gewoon op tafel te zetten en af te wachten wanner hij ontdooit is

Mijn antwoord is misschien een persoonlijk antwoord, maar daar ontkom je denk ik niet aan wanneer het om smaak gaat. Wat mijn betreft is bevroren brood het lekkerst, snelst ontdooit als je het roostert (en dan niet met een broodrooster, maar met zo'n tosti apparaat). Dan wordt het warm, en super krokant! altijd vers brood wat net lijkt klaargebakken!

Gewoon ontdooien ist het lekkerste vindt ik. Zonder magnetron enzo. Maar als het snel moet, jah dan maar met een magnetron maar...

gewoon laten ontdooien op je bordje terwijl je de rest van de maaltijd samenstelt (koelkast leegplukken, koffie zetten etc), tas vast inpakt, telefoontje pleegt, GoeieVraag leest, etc etc etc. Dit is super makkelijk, kan eigenlijk niet mis gaan én is beter voor het milieu omdat je je magnetron of rooster geen extra stroom laat vreten. Kwestie van éventjes geduld of vooral praktisch plannen

Ongeveer 10 seconden per boterham op vol vermogen. Toegevoegd na 3 minuten: Het voordeel van het ontdooien met de magnetron is dat het smaakt alsof het zo bij de bakker vandaan komt, tenzij je bang bent dat er wat wat magnetronen achterblijven in je brood. Dan smaakt het vies.

In de broodrooster, goed heet en niet te lang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100