Wie heeft tips voor lekkere lunchpakketjes die je kunt invriezen?

Ik zou eigenlijk graag in het weekeinde lunchpakketjes willen klaarmaken en invriezen, die ik doordeweeks mee naar mijn werk kan nemen?
Wie heeft tips voor lekkere, gevarieerde lunchpakketjes die je goed kunt invriezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn vriend legt af en toe de vriezer weer vol met een voorraadje boterhammen, en alles anders belegd dus elke dag is een verrassing! Een omeletje, banaan, courgette, rucola, verse spinazie, gevarieerd met diverse soorten kaas en bijvoorbeeld een likje sambal of marmite. Zachte geitenkaas met honing en een beetje mosterd is ook een goeie. Bieslook of basilicum (vers) is jum! Sommige dingen blijven minder lekker zoals teveel tomaat of tauge.

Een oude vrijgezelle buurman kocht altijd 2 broden, deed er boter op, kaas en diverse vleeswaren, in pakketjes in de diepvries en zo had hij de hele week z'n lunchpakketjes klaarliggen. Door de wisselende vleeswaren had hij elke dag wat anders.

In mijn ogen helemaal niet nodig. Want hoeveel werk is het nu om even een paar boterhammen te smeren,want er gaat niets boven vers. Wat je wel kunt doen is ,de boterhammen per 2 of 4 verpakken en dan zonder ze te smeren in de diepvries doen. Dan heb je altijd vers brood. Zorg dat je voldoende vleeswaren in de koelkast hebt,voor de variatie. Maak wat rauwkostsalade dat blijft ook dagen goed in de koelkast,en beleg het hier mee. Als je hier 5 minuten per keer aan besteed dan heb je een lekkere lunch om mee te nemen naar je werk.

Zet wat diepvries doosjes klaar met een lekkere pastasalade of rijstsalade erin. Vruchtensalade is ook lekker. Ik maak ook wel eens stukjes zoute haring die ik in een roomsaus van mayonaise, bulgaarse yoghurt en koffieroom geroerd, enkele lepels augurkensap, partjes appel, ringetjes ui, zout, peper, wat suiker en wat dille laat trekken.Is een lekkere lunch met wat overgebleven koude aardappels. Kook je de avond ervoor wat extra aardappels en `s morgens hoef je ze alleen maar in een bakje te doen. Rauwkostsalade is ook lekker al dan niet met een stokbroodje kaas. Tijdens de lunch doe je wat rauwkost op de kaas. Mijn ervaring is dat je sla niet tussen je brood moet doen als het in de vriezer gaat.

ik sluit me aan bij de vriend van Heidi :P Het is echt handig om stapeltjes kant en klare boterhammen in de vriezer te hebben, niet alleen voor het lunch-mee-naar-werk doel maar ook voor snelle picnick of mee naar het zwembad/sportschool. Het scheelt niet alleen tijd (een heel brood smeert omgerekend per boterham toch echt sneller dan wanneer je het telkens apart doet) maar ook geld omdat de kans op snel voedsel bij de kiosk of kantine veel kleiner is geworden. En daarmee scheelt het ook nog eens in gezondheid: eigen belegd brood bevat altijd minder dikmakers dan brood of zelfs kroketten van de kantine! [hmm, beetje off-topic misschien] komkommer niet zo handig, sandwichspread met plakje kaas lekker, rucola ga ik eens proberen maar meestal doen groenten het niet zo lekker op brood uit de vriezer. Wat weer wél handig is: reepjes komkommer en wortel extra meenemen náást het bevroren lunchpakketje. overgebleven pannenkoek opgerold met jam/kaas ook lekker als extra hapje bij lunch

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100