Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een appel bevat het rijpingshormoon ethyleen. Als je je appel schilt, wordt er dan nog meer (of nog sneller) ethyleen geproduceerd?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Een appel gaat niet nog meer of sneller ethyleen produceren zodra je hem schilt.
Ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof een appel sneller rijpt zonder schil, omdat hij bruin wordt zodra je hem te lang laat staan, maar dat is niet hetzelfde als rijpen. Het bruin worden is een ander proces dan het rijpen van fruit.

Het rijpen is een proces dat wordt aangezet door ethyleen, zodat de vrucht zoet en zacht genoeg wordt om te eten. De hoeveelheid ethyleen in cellen van appels bepaald hoe snel de desbetreffende appel rijpt.

Het bruin worden is een proces dat wordt veroorzaakt doordat ijzerhoudende stoffen ónder de schil oxideren als ze in aanraking met zuurstof komen. Dit gebeurt pas als je de appel scheelt, want de schil is een beschermlaagje.

Grappig feitje is misschien wel, dat ze in de voedingsindustrie ethyleen-gas over vruchten heen blazen, zodat deze nog sneller rijp worden!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Volgens mij zit het alleen in de schil, dus schillen zou een averechts effect hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing