hoe meet je koolhydraten in voedsel?

Of is dat onmogelijk om zelf te doen? Kun je echt de hoeveelheid zelf bepalen of doen hun dat in een fabriek, maar dan met hele zware, dure apparaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koolhydraten zijn meer een restpost die niet direct gemeten wordt. Alles wat verbrandt en geen stikstof bevat wordt onder de koolhydraten geschaard. Voor analyse van voedingsmiddelen is wel een flink laboratorium nodig, weegschalen, droogstoof, moffeloven (voor verassing),nat lab voor destructie en stikstofbepaling en apparaten voor extractie van vet. Toegevoegd na 8 minuten: Van dat verbrande deel moet je dan ook nog de vetten aftrekken, vetten kun je met een apolaire vloeistof als chloroform uit het gedroogde voedingsmiddel halen. Met neer uitgebreide en moderne methodes kun je ook wwl direct bepaalde typen koolhydraten als glucose, fructose en zetmaal meten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100