Welke soorten groenten zijn geschikt om rauw te eten?

En welke soorten niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel groente wordt gekookt om beter verteerbaar te worden. Rauwe groente bevat " absorptieremmers",die maken dat je er niet alles uithaalt wat erin zit, toxinen ( gif) mutagenen ( die tasten je gen aan) en kankerverwekkende stoffen. Niet in alle soorten en niet in dezelfde mate. De plant beschermt zichzelf ermee tegen vraat van andere dieren/ongedierte. Koken elimineert deze stoffen. Uit rauwe groente, vooral bladgroente, halen wij dus weinig nuttigs. Ook het beroemde ijzer uit spinazie wordt slecht opgenomen. Salade eet je dus voor de smaak, niet voor de voedingswaarde, tenzij er vruchtgroente in zit, zoals tomaten en paprika. Dat is eigenlijk fruit dat door de natuur bestemd is om zo te eten.Wortelen zijn wel goed om rauw te eten. Die bevatten van alle groenten het hoogste vitamine A. D komt in groente niet voor ( krijg je door de zon) vitamine E wel. In feite is dus fruit geschikt om rauw te eten, dit bevat zo allerhande belangrijke voedingstoffen, terwijl groente gekookt moet worden om deze stoffen binnen te krijgen. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article569761.ece/Groente_wil_niet_gegeten_worden

Andijvie, bloemkool, groene kool, spitskool, zijn rauw allemaal erg lekker.. spruiten, boontjes, kroten, kun je ook rauw eten;-) Maar smaken dan een stuk minder hoor...

Bijna alle soorten. Niet: bieten - spruiten - boerenkool - uien in mindere mate Alle koolsoorten, fijn snijden met een zachte dressing is heerlijk en erg gezond. Je kunt ze mixen met elkaar. Wortel met knolselderij, fijn raspen met dressing. Spinazie, postelein. Gezonde rauwe groente. Brocolli, bloemkoolroosjes, lekker als bijgerecht. Witlofsalade met banaan, mandarijntjes, augurkjes en dressing. Prei, in hele fijne ringetjes. Een smaakmaker door alle rauwkost. Een greep uit veel wat mogelijk is.

Icebergsla

Bleekselderij, komkommer, wortelen, witlof, spinazie, rode-gele-groene paprika, bloemkool. Toegevoegd na 5 minuten: Groenten die je kookt: Sperzieboontjes, witte kool, spitskool, meiknol, broccoli, koolrabi, koolraap, spruiten, boerenkool, rode kool, asperges.

alle groenten zijn rauw te eten of je het lekker vind is een kwestie van uitproberen,groente (planten )hoeven voor de vertering niet noodzakelijkerwijs gekookt te worden, sommige vleessoorten wel, ook zijn er mensen die alles rauw eten,ook vlees dus zefs als je dat wil hoef je nooit te koken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100