Waarom maken ze reclame voor kip?

Waarom niet voor rund, varken of lam?
Kip...Het meest veelzijdige stukje vlees............kip.

Toegevoegd na 2 uur:
Deze reclame bestaat al heel lang. Volgens mij al 20 jaar of zo. Er zijn ook heel veel recepten voor elk ander vleessoort te bedenken....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor kip is in de afgelopen jaren een sterk imago opgebouwd en het doel is dat verder te versterken en te verankeren. De campagne 'Kip. 't Meest veelzijdige stukje vlees.' wordt in 2008 en 2009 voor de helft door de Europese Unie en voor de helft door de Nederlandse pluimveeslachterijen betaald. De campagne richt zich voor het grootste deel op consumenten en voor een klein deel op professionele inkopers.

Ik kan er geen informatie over vinden maar dit zijn aannames van mij. Waarschijnlijk word dit gesponsord door de bio industrie die hun kippen kwijt moeten. Voor kip is meer reclame nodig aangezien men minder snel kip koopt. Een stuk rund of varkens vlees is veel gebruikelijker. Men grijpt voor beleg of bij het avond eten veel eerder naar rund of varken dan naar kip. Daarom is er reclame om er voor te zorgen dat men toch een kippetje gaat braden of wat kipfiletplakjes koopt voor op brood. Kip is trouwens een stuk gezonden dan varkensvlees. Toegevoegd na 4 minuten: Ik lees net dat de reclame door ons zelf gesponsord word. Belastingen betalen hier voor om de afzetmarkt van de kip industrie te vergroten.

Bronnen:
http://weblogs.nos.nl/denhaag/2008/06/19/h...

Het is een dankbaar stukje vlees dat makkelijk te bereiden is en iemand is daar op in gesprongen door de leus te bedenken: "Kip het meest veelzijdige stukje kip", wat nu zo langzamerhand bij iedereen bekend is. Slim en het werkt.

In 1979 was er veel te zeggen voor de reclame. Kip was mager, smakelijk en redelijk goedkoop: ideaal volksvoedsel. Ik denk dat deze reclame is blijven "hangen" omdat het het meest gegeten stuk vlees ter wereld is. Kip is immers een stukje vlees waar veel mee gedaan kan worden. Denk hierbij aan: Kip kan worden gebakken of gebraden, gegrild of in een oven verder worden gaar gestoomd. Maar ook als: hele kip, al of niet gevuld halve kip kippenpoot/kippenbout kippenvleugel drumstick (het onderste gedeelte van de bout van de kip, voor bij buffetten of als borrelhapje) Enkele variaties gemaakt van kip zijn: kipnugget kipcorn kipsaté cordon bleu kipfilet hamburger gehakt rollade kippensoep lever In gegrilde vorm is kip geen vet vlees. Er zijn zeer vele variaties mogelijk op een maaltijd waarin kip is verwerkt.

Dat is een keuze van het productschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100