Is het eten van rauwe zuurkool ongezond?

Dit omdat ik dagelijks een pakje van 500gr op eet en ik ben bang dat dit ongezond is ivm de hoeveelheid zout/natrium?

Weet jij het antwoord?

/2500

rauwe zuurkool eten is absoluut niet ongezond, maar iedere dag 500 gram rauwe zuurkool eten is een beetje te veel en te weinig afwisseling. wat de reden ook is dat je iedere dag hetzelfde eet, het is op de lange duur zeker niet gezond. probeer te variëren, boontjes, bloemkool, sla, worteltjes, spinazie, broccoli, andijvie zijn slechts een paar groenten, maak voor jezelf een lijstje met groenten en fruit wat je lekker vindt en maak een soort van rooster voor een maand, met genoeg variatie, maximaal 2 groene groenten per week (sla, andijvie, spinazie) en houd je daaraan. dat is veel beter voor je, afgezien van zout/natrium.

Mogelijk ben je bezig met een afvalkuurtje, of je doet het voor je dikke darmen, in ieder geval is het eten van rauwe zuurkool heel erg gezond en sterk geneeskrachtig! En dat beetje zout is ook niet erg, als je een zoute haring eet, krijg je wel 10x zoveel zout naar binnen en zoute haring is ook gezond, trouwens een mens heeft wat zout nodig! Door een tekort aan zout, kan je flink beroerd worden. Dus eet maar lekker door.

Als je bedoeld spitskool rauw eten voordat er zuurkool van gemaakt wordt, dan kan het geen kwaad want dat is in feite gewoon rauwkost, alleen hoop ik dan dat je spijsverteringsstelsel het aankan want rauwe kool heeft de neiging slecht verteerbaar te zijn. Als je bedoeld de zuurkool ongekookt eten dan zou ik toch maar even iets meer afwisselend eten daar je anders inderdaad problemen riskeert te krijgen, niet alleen met een inname van teveel zout maar ook met je darmflora. Het is namelijk mogelijk dat het melkzuur dat je mee binnenkrijgt je darmflora aantast. Trouwens dagelijks 500 gr van hetzelfde eten is nooit goed, eender wat het is.

Ja, een pakje van 500 gram iedere dag is teveel van het goede. je kunt beter met andere soortgelijke groenten variëren

Het is zeker niet verkeerd om dagelijks rauwe zuurkool te eten. Grootmoeder wist het al; Zuurkool helpt de mens de winter door, is een bekende spreuk ! Zuurkool op de nuchtere maag helpt tegen verstopping en zorgt bij herhaaldelijk gebruik voor een goede darmflora. Regelmatig eten van rauwe zuurkool versterkt de algehele weerstand en voorkomt verkoudheid en andere infecties. Zuurkool is caloriearm en bevat weinig suiker en vet. Door het zwavelgehalte is het ontsmettend en heb je weinig kans op wormpjes. Zelfs het drinken van zuurkoolsap helpt ook bij acné en eczeem. Door de leverherstelllende eigenschappen is het ook prima bij een kater te gebruiken. Koop wel bij voorkeur de zuurkool uit het vat. Het is zeker aan te bevelen als kuur van een week of vier. Aanbevolen wordt dagelijks 200-300 gr. rauwe zuurkool, dan moet een pond ook kunnen. Ik zou het echter niet de hele winter of voor langere tijd dagelijks in zo'n grote hoeveelheid nemen. Te veel is nooit goed. Zuurkool is een histamine-rijke groente en door een teveel kan een vorm van voedselstress ontstaan. Histamine is een hormoon dat ieder mens in zijn bloed heeft zitten. het heeft invloed op de bloedcirculatie. Als er teveel histamine in het bloed zit, zetten de bloedvaten uit en wordt het weefsel dikker, huid, slijmvliezen en ook gewrichten kunnen gaan opzwellen en je houdt dan vocht vast. Er is bij een teveel aan zuurkool zeker een kans hierop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100